4 snelle en praktische ontbijtideeën voor de man op de vlucht

JJochem 7 september 2023 10:32

We snappen het. Je bent een drukke man en de ochtenden kunnen hectisch zijn. Maar het overslaan van het ontbijt is geen optie. Het is tenslotte de belangrijkste maaltijd van de dag. Dus, wat is de oplossing? Hier zijn 4 snelle en praktische ontbijtideeën die je in een mum van tijd kunt bereiden en die je de nodige energie voor de dag zullen geven.

1. Eiwitrijke shakes

Snelle ontbijtideeën voor mannen starten vaak met eiwitrijke shakes. Ze zijn makkelijk te maken, vullen goed en je kunt ze meenemen voor onderweg. Het beste is dat ze eindeloos aanpasbaar zijn. Hier is een eenvoudig recept om te beginnen:

  • 1 scoop proteïnepoeder
  • 1 banaan
  • Handje spinazie
  • 1 kopje amandelmelk
  • Voeg wat ijs toe, mix alles in de blender en je bent klaar om te gaan.

2. Havermout met fruit

Als je denkt aan praktische ontbijtideeën, denk dan aan havermout. Het is vol vezels die je een vol gevoel geven en het is ook goed voor je hart. Het kost slechts een paar minuten om te maken. Voeg wat fruit zoals banaan of bessen toe voor extra smaak en voedingsstoffen.

3. Eieren op toast

Eieren zijn een klassiek ontbijtitem en is een van de beste ontbijten voor mannen. Ze bevatten veel eiwitten en zijn veelzijdig. Maak een eenvoudige omelet, roerei of gebakken ei en serveer op een stuk volkoren toast voor een evenwichtig ontbijt.

4. Griekse yoghurt met noten en zaden

Voor een licht maar voedzaam ontbijt, ga voor Griekse yoghurt. Het is rijk aan eiwitten en calcium. Voeg wat noten en zaden toe zoals amandelen en chiazaad voor extra vezels en gezonde vetten.

Ontbijtidee Bereidingstijd Eiwitten per portie
Eiwitrijke shake 5 minuten 24g
Havermout met fruit 10 minuten 6g
Eieren op toast 15 minuten 12g
Griekse yoghurt 5 minuten 15g

Dus, de volgende keer dat je haast hebt in de ochtend, probeer dan een van deze snelle en praktische ontbijtideeën. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook vullend en heerlijk. Plus, je kunt ze meenemen voor onderweg. Zo krijg je zonder veel moeite een energievolle start van de dag.

Meer artikelen