5 epische roadtrips die elke man ooit moet ondernemen

JJochem 13 september 2023 18:32

Elke man droomt er wel eens van: een epische roadtrip maken. Het gevoel van vrijheid, avontuur en het onbekende. We hebben een top 5 samengesteld van de meest epische roadtrips die elke man in zijn leven moet ondernemen. Pak je rugzak, stap in de auto en ga het avontuur tegemoet.

1. Route 66 - Verenigde Staten

De Route 66 is misschien wel de bekendste roadtrip ter wereld. Deze historische route loopt van Chicago tot Los Angeles en is in totaal zo'n 3940 km lang. Onderweg kom je langs adembenemende landschappen, historische bezienswaardigheden en typisch Amerikaanse stadjes. Een absolute must-do voor elke man.

2. Great Ocean Road - Australië

De Great Ocean Road is een prachtige kustroute in Australië. De route is ongeveer 243 km lang en loopt langs de zuidkust van Australië, van Torquay tot Allansford. Onderweg kom je onder andere de beroemde Twelve Apostles tegen, een verzameling van kalkstenen rotsformaties in de oceaan.

3. Ringweg IJsland

De Ringweg van IJsland is een onvergetelijke reis. Deze route van 1332 km lang brengt je langs enkele van de meest spectaculaire landschappen ter wereld, waaronder gletsjers, vulkanen en watervallen. De route begint en eindigt in Reykjavik en is het perfecte avontuur voor de avontuurlijke man.

4. Panamericana - Noord- en Zuid-Amerika

De Panamericana is de langste weg ter wereld en loopt van Alaska in Noord-Amerika tot Ushuaia in Zuid-Amerika. Deze epische roadtrip brengt je langs talloze culturen, landschappen en avonturen. Hoewel de volledige route meer dan 30.000 km lang is, kun je ook delen van de route rijden voor een onvergetelijke ervaring.

5. Garden Route - Zuid-Afrika

De Garden Route in Zuid-Afrika is een van de mooiste kustroutes ter wereld. De route loopt van Mossel Bay tot Port Elizabeth en biedt een diversiteit aan flora, fauna en landschappen. Onderweg kom je onder andere olifanten, apen en walvissen tegen.

Om je te helpen bij het plannen van je roadtrip, hebben we een handige tabel samengesteld met informatie over elke route:

Route Afstand Highlights
Route 66 3940 km Amerikaanse stadjes, historische bezienswaardigheden
Great Ocean Road 243 km Twelve Apostles, kustroute
Ringweg IJsland 1332 km Gletsjers, vulkanen, watervallen
Panamericana 30.000+ km Diverse culturen, landschappen
Garden Route 745 km Flora, fauna, kustroute

Of je nu houdt van ruige bergen, weidse vlaktes, dichte bossen of prachtige kustlijnen, deze roadtrips hebben het allemaal. Dus waar wacht je nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.