5 tips voor mannen om efficiënter om te gaan met e-mails en berichten

JJochem 20 september 2023 07:07

Het is geen geheim dat de moderne man overspoeld wordt door e-mails en berichten. Of het nu gaat om werkgerelateerde e-mails of sociale berichten, het constant checken en beantwoorden van deze communicatie kan behoorlijk tijdrovend zijn. Maar maak je geen zorgen, hier zijn 5 tips voor mannen om efficiënter om te gaan met e-mails en berichten.

Tip 1: Stel duidelijke prioriteiten

De eerste stap naar een efficiënt beheer van e-mails en berichten is het stellen van duidelijke prioriteiten. Niet alle berichten zijn even belangrijk. Sommige berichten, zoals die van je baas of belangrijke klanten, verdienen onmiddellijke aandacht. Andere berichten, zoals promotie-e-mails of sociale berichten, kunnen wachten. Maak een duidelijk onderscheid tussen dringende en niet-dringende berichten.

Tip 2: Gebruik hulpmiddelen en apps

Er zijn tal van hulpmiddelen en apps die je kunnen helpen om je e-mails en berichten efficiënter te beheren. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • E-mail filters: De meeste e-mailproviders bieden filteropties waarmee je automatisch e-mails kunt sorteren op basis van verschillende criteria, zoals afzender, onderwerp of trefwoorden.
  • E-mail mappen: Maak gebruik van mappen om je e-mails te organiseren. Je kunt bijvoorbeeld een map aanmaken voor belangrijke e-mails, een voor werkgerelateerde e-mails en een voor persoonlijke e-mails.
  • Apps voor berichtbeheer: Er zijn apps die je kunnen helpen om je berichten van verschillende platforms op één plek te beheren.

Tip 3: Stel vaste tijden in voor het checken van berichten

Om te voorkomen dat je constant wordt afgeleid door inkomende berichten, kun je vaste tijden instellen om je berichten te checken. Dit kan bijvoorbeeld aan het begin van de dag, na de lunch en aan het einde van de werkdag zijn.

Tip 4: Maak gebruik van automatische antwoorden

Als je het echt druk hebt en geen tijd hebt om direct te reageren, kun je gebruik maken van automatische antwoorden. Deze functie, die beschikbaar is op de meeste e-mail- en berichtensystemen, stelt je in staat om een automatisch antwoord te sturen naar de afzender om te laten weten dat je hun bericht hebt ontvangen en zo snel mogelijk zult reageren.

Tip 5: Zorg voor een duidelijke en beknopte communicatie

Bij het beantwoorden van e-mails en berichten is het belangrijk om duidelijk en beknopt te zijn. Maak je punt snel en op een duidelijke manier. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar maakt het ook makkelijker voor de ontvanger om je bericht te begrijpen en te reageren.

Het beheren van e-mails en berichten hoeft geen tijdrovende taak te zijn. Met deze tips en de juiste hulpmiddelen kun je je communicatie efficiënter beheren, waardoor je meer tijd overhoudt voor de dingen die er echt toe doen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.