6 tips voor mannen om hun digitale vaardigheden te verbeteren

WWessel 12 augustus 2023 13:11

In deze snel evoluerende digitale wereld is het belangrijk om je digitale vaardigheden op peil te houden. Vooral voor ons mannen kan het een uitdaging zijn, maar maak je geen zorgen, we hebben zes praktische tips om je te helpen je digitale vaardigheden te verbeteren.

1. Online cursussen

Er zijn talloze online cursussen beschikbaar over een breed scala aan onderwerpen. Websites zoals Coursera, Udemy en LinkedIn Learning bieden cursussen aan die specifiek zijn ontworpen om je digitale vaardigheden te verbeteren.

2. Zelfstudie

Met een beetje discipline en doorzettingsvermogen kan zelfstudie een effectieve manier zijn om nieuwe vaardigheden te leren. Er zijn tal van gratis bronnen online beschikbaar, waaronder YouTube-tutorials, blogs, en e-books.

3. Online leerplatformen

Online leerplatformen, zoals Khan Academy en Codecademy, bieden gratis en betaalde cursussen aan in een breed scala aan onderwerpen, van codering tot digitale marketing.

4. Technologie voor mannen

Er zijn tal van technologische tools die speciaal zijn ontworpen voor mannen. Deze omvatten alles van fitness-apps en gezondheidstrackers tot productiviteitstools en apps voor persoonlijk financieel beheer.

5. Digitale training

Als je de voorkeur geeft aan een meer gestructureerde aanpak, overweeg dan om je in te schrijven voor een digitale training. Dit kan een bootcamp zijn voor codering, een masterclass in digitale marketing, of zelfs een volledige online graad in computerwetenschap.

6. Online hulpmiddelen

Er zijn veel online hulpmiddelen die je kunnen helpen om je digitale vaardigheden te verbeteren. Denk hierbij aan Google's suite van productiviteitstools, zoals Google Docs en Google Sheets, evenals hulpmiddelen zoals Trello en Slack voor projectmanagement en teamcommunicatie.

In de onderstaande tabel vind je een samenvatting van de genoemde tips:

Tips Voorbeelden
Online cursussen Coursera, Udemy
Zelfstudie YouTube-tutorials, Blogs
Online leerplatformen Khan Academy, Codecademy
Technologie voor mannen Fitness-apps, Productiviteitstools
Digitale training Codering bootcamps, Digitale marketing masterclasses
Online hulpmiddelen Google Docs, Trello

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.