6 tips voor mannen om hun kleding langer als nieuw te houden

JJochem 14 augustus 2023 20:28

We weten allemaal hoe belangrijk het is om er goed uit te zien. Een groot deel daarvan is de kleding die we dragen. Maar wat doe je als je favoriete overhemd begint te verslijten of je beste jeans zijn vorm begint te verliezen? Geen paniek, we hebben een aantal tips voor je samengesteld om je kleding langer als nieuw te houden.

1. Was minder vaak

Wassen is een van de belangrijkste oorzaken van slijtage aan kleding. Natuurlijk moet je kleding schoon zijn, maar probeer te vermijden om je kleding na elke draagbeurt te wassen. Dit geldt vooral voor jeans, die eigenlijk maar zelden gewassen hoeven te worden.

2. Gebruik een mild wasmiddel

Het soort wasmiddel dat je gebruikt, kan ook een grote invloed hebben op de levensduur van je kleding. Kies voor een mild wasmiddel speciaal voor delicate stoffen. Deze zijn minder agressief en helpen de kleuren van je kleding te behouden.

3. Droog aan de lucht

Het gebruik van een droger kan je kleding snel laten slijten en uit vorm raken. Probeer je kleding aan de lucht te drogen, dit is niet alleen beter voor je kleding, maar ook voor het milieu.

4. Strijk met zorg

Hoewel strijken je kleding er fris en kreukenvrij uit kan laten zien, kan het ook de stoffen beschadigen. Probeer je kleding te strijken op een lage temperatuur en vermijd de bedrukkingen.

5. Bewaar je kleding op de juiste manier

Hoe je je kleding bewaart, kan ook invloed hebben op hoe lang deze meegaat. Hang je kleding op om kreukels te voorkomen en zorg ervoor dat ze niet te krap in je kast hangen.

6. Repareer kleine beschadigingen direct

Als je een kleine beschadiging of een losse draad ziet, repareer deze dan direct. Dit kan voorkomen dat de beschadiging groter wordt en je kledingstuk onherstelbaar wordt.

Hieronder vind je de zes tips in een handige tabel.

Tips Beschrijving
Wassen Was minder vaak
Wasmiddel Gebruik een mild wasmiddel
Droog Droog aan de lucht
Strijk Strijk met zorg
Bewaar Bewaar je kleding op de juiste manier
Repareer Repareer kleine beschadigingen direct

Met deze eenvoudige tips kun je de levensduur van je kleding verlengen en er altijd op je best uitzien.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.