De evolutie van mannelijke kapsels door de jaren heen

WWessel 9 augustus 2023 23:12

Kapsels zijn meer dan alleen een manier om ons haar te stylen. Ze zijn een weerspiegeling van de cultuur, de tijdgeest en persoonlijke stijl. In dit artikel verkennen we de evolutie van mannelijke kapsels door de jaren heen en hoe cultuur, mode en beroemdheden deze trends hebben beïnvloed.

Kapsels in de jaren 60

De jaren 60 waren een tijd van grote verandering, ook op het gebied van mannenkapsels. Het waren de Beatles die de 'mop-top' introduceerden, een kapsel dat over de oren en de nek viel. Deze stijl werd al snel populair en legde de basis voor langere kapsels voor mannen.

Kapsels in de jaren 70

De jaren 70 waren het tijdperk van de disco en dat was ook te zien aan de kapsels. Denk aan de afro, de shag en de mullet. Vooral de mullet, kort aan de voorkant en lang in de nek, werd een iconisch kapsel van deze periode.

Kapsels in de jaren 80

De jaren 80 brachten ons de punk en new wave stijlen. Felle kleuren, mohawks en veel gel waren de trend. Ook de 'faux hawk', een minder extreme versie van de mohawk, werd populair.

Kapsels in de jaren 90

In de jaren 90 zagen we een terugkeer naar natuurlijkere kapsels. De 'Curtained Hair' of 'Boyband' look, populair gemaakt door beroemdheden zoals Leonardo DiCaprio en Nick Carter, was de trend.

Kapsels in de jaren 2000

De jaren 2000 brachten ons de 'Buzz Cut' en de 'Frohawk'. Beide kapsels waren kort, makkelijk te onderhouden en gaven een stoer uiterlijk.

Hier is een handige tabel die de populaire kapsels per decennium laat zien:

Decennium Populaire Kapsels
Jaren 60 Mop-top
Jaren 70 Afro, Shag, Mullet
Jaren 80 Mohawk, Faux Hawk
Jaren 90 Curtained Hair
Jaren 2000 Buzz Cut, Frohawk

De evolutie van mannelijke kapsels toont niet alleen veranderingen in mode, maar ook in maatschappelijke normen en waarden en kijken uit naar de haartrends die de toekomst ons zal brengen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.