De wereld van sigaren: een introductie voor beginners

WWessel 6 januari 2024 07:06

Zoals bij elke nieuwe hobby, kan het duiken in de wereld van sigaren een beetje intimiderend zijn. Er is zoveel te leren, van de verschillende soorten sigaren en hoe je de juiste kiest, tot het correct roken van een sigaar. Maar maak je geen zorgen, dit artikel is hier om je te helpen.

Verschillende soorten sigaren

Er zijn veel verschillende soorten sigaren. Ze kunnen variëren in grootte, vorm en smaakprofiel. Hier zijn enkele van de meest populaire soorten:

  • Robusto: Dit is een van de meest populaire maten. Een Robusto is meestal ongeveer 5 inch lang en heeft een ringmaat (diameter) van 50.

  • Churchill: Genoemd naar Winston Churchill, die bekend stond om zijn liefde voor sigaren. Een Churchill is meestal ongeveer 7 inch lang, met een ringmaat van 47.

  • Corona: Dit is een slankere sigaar, meestal ongeveer 5,5 inch lang met een ringmaat van 42.

  • Panatela: Dit is een lange, dunne sigaar. De lengte en ringmaat kunnen variëren, maar een typische Panatela is ongeveer 6 inch lang met een ringmaat van 34.

Hoe kies je een sigaar

Bij het kiezen van een sigaar, is het belangrijk om een paar dingen in gedachten te houden. Ten eerste wil je rekening houden met de grootte en de vorm van de sigaar. Grotere en dikkere sigaren hebben de neiging om langer te duren, terwijl dunnere en kortere sigaren over het algemeen sneller roken.

Een ander belangrijk aspect om te overwegen is het smaakprofiel. Sommige sigaren zijn mild, terwijl andere vol en rijk zijn. Als beginner kun je het beste beginnen met een mildere sigaar en geleidelijk aan werken naar sterkere smaken.

Hoe rook je een sigaar

Sigaren roken is een kunst op zich. Hier zijn een paar stappen om je op weg te helpen:

  1. Knip de sigaar: Gebruik een speciale sigarenknipper om het gesloten uiteinde van de sigaar te knippen. Je wilt net genoeg knippen om een fatsoenlijke trek te krijgen, maar niet te veel dat de sigaar ontrafelt.

  2. Steek de sigaar aan: Gebruik een sigarenaansteker of houten lucifer om de sigaar aan te steken. Draai de sigaar terwijl je deze aansteekt om ervoor te zorgen dat deze gelijkmatig brandt.

  3. Rook de sigaar: Adem de rook in door aan de sigaar te trekken, maar inhaleer de rook niet. Laat de rook in je mond rollen om de smaken te proeven, en blaas het dan rustig uit.

Sigaren etiquette

Er zijn een paar regels die je moet volgen als het gaat om sigaren etiquette. Ten eerste, rook je sigaar niet te snel. Het is bedoeld om te worden genoten, dus neem je tijd. Ten tweede, as je sigaar niet te vaak. De as helpt om de sigaar koel te houden, dus probeer het zo lang mogelijk vast te houden.

Ook is het belangrijk om je sigaar nooit uit te maken door deze in een asbak te doven. Dit kan zorgen voor een onaangename geur. Het is beter om de sigaar gewoon uit zichzelf te laten gaan.

Accessoires voor sigaren

Er zijn een aantal accessoires die elke sigarenroker zou moeten hebben. Dit zijn onder andere een sigarenknipper, een sigarenaansteker en een humidor voor het bewaren van je sigaren.

De wereld van sigaren is rijk en gevarieerd, met veel te leren en te ontdekken. Of je nu een beginner bent of een ervaren sigarenroker, er is altijd iets nieuws te proeven of te leren. We hopen dat deze introductie je heeft geholpen om een beter inzicht te krijgen in deze fascinerende hobby.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.